Concurs national "Democratie si toleranta" - faza pe scoala
Au participat:
- Lipan Flavia (IV B) - proba artistica
- Ionita Mihaela (VIII A) - proba teoretica
- Ionescu Maria (VIII A) - proba teoretica
Felicitari, dragi elevi!
Multumiri cadrelor didactice implicate si echipei manageriale:
- Prof. Popa Florica - director
- Prof. Cernat-Mihai Ionela - director adj.
- Prof. Petcu Simona (coordonator/organizator/evaluator)
- Prof. Paun Elena (coordonator/organizator)
- Prof. Sorescu Adelina (evaluator)
- Prof. Florea Laura (evaluator)
- Prof. Neamtu Maria (evaluator/supraveghetor)
- Inf. Ion Eugenia (supraveghetor)
Excursie la Pestera Dambovicioara organizata de prof. Ene Mirica cu elevi din clasele V B, VI A, VII B, VIII A si VIII B.
Au mai participat prof. Ralea Adriana si Parvu Maria.

18 mai 2017 - elevii clasei a V-a A au participat la laboratorul de stiinte Bayer, ca sa descopere stiinta prin joaca si experimente

Copiii din clasele a V-a A, a VI-a B, a VII-a A si a VII-a B au desfasurat activitati in cadrul Campaniei Globale pentru Educatie 2017, desfasurata in acest an sub sloganul "Impreuna pentru educatie". Elevii au avut ocazia sa-si poata exprime parerile cu privire la importanta educatiei gratuite si de calitate pentru dezvoltarea fiecarui copil.

Elevii clasei a V-a A recomanda atelierul de Lego. S-au jucat de-a micii ingineri construind un carusel si ... un titirez:

Excursie cu elevi ai claselor a V-a A, a VII-a A, si a VIII-a A la Namaiesti-Mateias, coordonatori profesorii diriginti- Teodorescu Elena, Paun Elena si Ene Mirica:

Proiect social de suflet (realizat de prof. Marasescu Elena) - "Traditiile si obiceiurile, mostenirea urmasilor urmasilor nostri", in parteneriat cu Insitutia Publica Gimnaziul " Ion Dumeniuk" ( din Republica Moldova, sat Calugar, raionul Falesti, la 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania), cu Scoala Constantin Langa din Miroslava, Iasi, cu Liceul Tehnologic"Vasile Deac", Vatra Dornei, jud. Suceava, cu Centrul de Turism Miroslava si Parohia "Duminica Sfintilor Romani" Miroslava II, Protopopiatul Iasi 3.
Programul a fost:
ZIUA I:- vizita la Gradina Botanica din Iasi,
- vizita la Catedrala Mitropolitana Iasi,
- vizita la Manastirea SFINTII TREI IERARHI,
- vizita la Palatul Culturii,
- vizita la Bojdeuca lui Creanga din Ticau,
- vizita la Manastirea Golia.
- vizita la Scoala Gimnaziala Miroslava,
- vizita la Centrul de Turism Miroslava,
- vizita la Palatul Sturza Miroslava,
- activitate comuna la Parohia Duminica Sfintilor
- Romani Miroslava II,
- vizita la Manastrea Galata,
- vizita la Manastirea Cetatuia.

Clasa a V-a A Vizita la detasamentul de pompieri Bujoreni sub indrumarea doamnei prof. Teodorescu Elena:

REVISTA "FOSNIRI MATASOASE, CUVINTE..." ANUL I, NUMARUL 2 2015-2016:
Din dorinta de a intelege cautarile si zbuciumul celei mai complexe fapturi au prins viata ,,Fosnirile..." noastre, ce ascund in faldurile matasoase ale cuvintelor ,,o carte" a unei lumi miniaturale, filigranate, reconstruite de omul temerar, ce redescopera poezia inceputului, cu tonuri, acorduri si miresme proaspete de primavara, puritatea si fragezimea emotiei, prietenia, loialitatea, dar si universul filtrat de ratiune, ce-i confera existenta demonstrata stiintific, matematic, in termeni de forma, dimensiuni, trasaturi si il situeaza in contextul cauza-efect. Deasupra tuturor tribulatiilor se ridica Cuvantul-Jertfa, care se asaza la temelia omului nou, reafirmandu-i statutul de sens al fortei divine si redefinindu-i scopul intregii existente.
REVISTA SCOLII - BOBUL DE INVATATURA ANUL I, NUMARUL 2 2015-2016 (varianta .pdf)
REVISTA SCOLII - BOBUL DE INVATATURA ANUL I, NUMARUL 2 2015-2016 (varianta on-line):
REVISTA "FOSNIRI MATASOASE, CUVINTE..." ANUL I, NUMARUL 1 2015-2016:
Mereu intrebator, omul a aflat mestesugul "cuvintelor potrivite": "cuvinte fulgi", "cuvinte aer", "cuvinte metal", "cuvinte care scanteiaza", cuvinte matase, ce amintesc de adevarata esenta a omului, de faptura de fum a spiritului, hranindu-se din delicatetea si nobletea originara. Din invocarea acestor cuvinte s-au nascut aceste randuri, o incercare de a reuni fosnirile lumii fenomen, percepute prin simturi, comensurabile, raportate la proportii, cu soaptele celei intuite, sensibile, ascunse in sufletul-oglinda.
Prof. Ionela Cernat-Mihai
REVISTA SCOLII - BOBUL DE INVATATURA ANUL I, NUMARUL 1 2015-2016 (varianta on-line):
Elevi ai clasei a V-a A au vizitat Oraselul Cunoasterii, unde au invatat, explorand si experimentand, elemente de logica, matematica, fizica, chimie, biologie, geografie:

Concursul National de literatura "Marin Preda - Pe urmele Morometilor" - editia a XV-a - august 2016
Elevi premianti:
- MOHAMMADI ANTONIO - Premiul II
- BAH EMILIAN - Premiul III
pregatiti pentru concurs de d-na prof. de limba si literatura romana ELENA MARASESCU
Concursul National de literatura "Marin Preda - Pe urmele Morometilor" - editia a XV-a - august 2016
Diplome: Mohammadi Antonio si Bah Emilian
Revista scolii BOBUL DE INVATATURA a obtinut PREMIUL I - cu 99 puncte - la concursul TINERETE SI JURNALISM - Concurs international de reviste scolare - editia VI (sectiunea print) 2016
FELICITARI COLABORATORILOR!

Premii la Concursul "TINERE CONDEIE":
- PREMIUL I - Voicu Razvan, clasa a VI-a B - sub indrumarea prof. Marasescu Elena
- MENTIUNE - Podariu Milena Theodora, clasa a VI-a A - sub indrumarea prof. Cernat-Mihai Ionela
- MENTIUNE - Dumitru Andreea Ioana Marina, clasa a VIII-a A - sub indrumarea prof. Cernat-Mihai Ionela
Premii obtinute de elevi la Concursul de biologie G.E. Palade - etapa pe Municipiu - prof. coordoator Andronic Camelia
- Premiul II Haidoiu Ciprian VI A
- Mentiune Vieru Andreea VI A
CONSTANTINESCU EDUARD LUCIAN - PREMIUL I - LA Olimpiada de limba, comunicare si literatura romana, etapa pe sector, sub indrumarea prof. Elena Marasescu:

Echipajul SANITARII PRICEPUTI - LOCUL II - la etapa pe sector - 21.05.2016

REVISTA SCOLII ,,BOBUL DE INVATATURA" A FOST PREMIATA LA CONCURSUL DE REVISTE PE SECTOR. A PRIMIT PREMIUL I.
FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU CONTRIBUIT LA REALIZAREA EI!
REZULTATELE CONCURSULUI NATIONAL DE REVISTE SCOLARE

Multumiri copiilor, familiilor acestora, cadrelor didactice care s-au raliat Campaniei "Carti pentru scolile rurale" prin donarea de carti, in cadrul unui program initiat de Federatia Internationala a Comunitatilor Educative - Romania.
Mentionez cu drag munca de sortare, inventariere si ambalare a celor 192 de carti depusa de Raluca Dumitru si Catalina Chirita, din clasa a VII-a A, care au dovedit din nou disponibilitatea de a ajuta. Doamna Petrescu Ofelia a asigurat transportul cartilor adunate la punctul de colectare pus la dispozitie de FICE-Romania.
Bazat pe similitudinea fonetica pi-pie, Concursul ,,La placinte inainte!", organizat de doamnele profesoare Andronic Camelia si Cernat-Mihai Ionela, a fost un moment oportun pentru elevii din ciclul primar si gimnazial de a-si demonstra abilitatile culinare - indemanare, creativitate, simt estetic, confirmate de ceilalti elevi antrenati in activitate, care le-au consumat cu placere.
In ziua echinoctiului de primavara 2016, elevi din clasele a VII-a A, a VIII-a B si a VIII-a A, coordonati de prof. Teodorescu Elena si prof. Sandu Marian, au determinat circumferinta Pamantului, reeditand experimentul lui Eratostene din 240 i.Hr., in cadrul unui proiect international Inspiring Science Education. Partenerii nostri in realizarea acestui demers au fost elevi din Scoala "Petru Rares" din Hirlau.

In saptamana Scoala Altfel - "Sa stim mai multe, sa fim mai buni!" - Activitatea "Sezatoare literara - Noi suntem munteni", in cadrul proiectului municipal "Traditii si obiceiuri din Muntenia", cu Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" din Pitesti, organizat de prof. Elena Marasescu, prof. Amalia Gheorghe si inf. Eugenia Ion, impreuna cu elevi ai claselor a V-a A, a V-a B si a VI-a B. S-a mai organizat: "Concurs de costumelor populare", "Cel mai bun recitator", "Cel mai bun interpret", "Cel mai intelept muntean".
Activitatea a continuat la muzeul Golesti cu vizita si activitati la diverse ateliere: incondeiat oua, confectionat papusi traditionale, pictura pe sticla, motive decorative pe ceramica, tesaturi din lana pe gherghef si arta modelarii lutului (tarani in miniatura - asamblare). S-a continuat excursia cu vizita la Gradina Zoologica din Pitesti.
Festivalul bostanilor de Halloween (realizat sub indrumarea d-nei prof. Andronic Camelia ):

Participarea elevilor la proiect - organizat de Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret al Primariei Municipiului Bucuresti- circuitul turistic "Bucurestiul prin ochii tai" (obiective vizitate: Muzeul Militar, Centrul vechi, Arena Nationala, Muzeul Aviatiei, Gradina Zoologica)
Prof. Andronic Camelia -coordonator la nivelul scolii
Profesori participanti- Ciobanu Gabriela, Mihai Ionela, Teodorescu Elena, Trifan Corina
Multumim din suflet copiilor, familiilor lor, cadrelor didactice care s-au implicat in derularea campaniei umanitare "Cutia din cutia de pantofi (ShoeBox)". Impreuna am reusit sa colectam aproape 60 de cutii, din care o parte au ajuns chiar la unii elevi ai scolii.
Amintim cu drag de munca depusa de ajutoarele Mosului: Andrei Diana, Aninosanu Florenta, Caprariu Maria, Chirita Catalina, Drume Isabell, Dumitru Raluca, Paunescu Daria- toate din clasa a VI-a A.
Cadourile dumneavoastra nu ar fi ajuns la cei carora le-au fost destinate fara sprijinul motorizat al familiei Oranici.
Pe drumurile patriei
Excursie tematica - Saptamana "Sa stii mai multe, sa fii mai bun" - Cunoasterea oraselor medievale
Prof. coordinator Anton Violeta
Prof. Trusca Lidia Violeta
Colectivul claselor a VI-a A, a VI-a B
Traseul: Bucuresti - Rm. Valcea - Calimanesti - Cozia - Sibiu - Medias - Dumbraveni - Sighisoara - Rupea - Brasov - Bucuresti.
Soarele jucaus de primavara ne-a indemnat sa pornim la drum prin tara. Am lasat in urma Campia Vlasiei si am pornit catre manastirea Cozia unde ne-am amintit faptele de vitejie ale domnitorilor munteni, in fata mormantului marelui Mircea cel Batran.
20.11.2014 - Ziua Nationala fara tutun:
Astazi este o zi importanta pentru noi toti, dar in mod special pentru elevii claselor a V-a, care au participat la Campania Ajuta-ma sa cresc! desfasurata in colaborare cu Agentia Nationala Antidrog, timp de o luna, in scoala noastra.
Campania a debutat cu activitatea o viata sanatoasa fara tutun si se incheie cu premierea elevilor care au realizat desene in spiritul mesajului anti-fumat.
Bravo lor!
Participanti:
- d-na Maria Georgescu
- d-na Silvia Tuca
- d-na Florentina Cristea
- d-na Elena Teodorescu
- d-na Gabriela Ciobanu
- d-na Elena Paun
- d-na Simona Petcu
Targul de Paste:
Elevii scolii au vandut, la targul de Paste, obiecte facute chiar de ei. Banii au fost donati copiilor de la Sectia de Oncologie a spitalului Marie Curie. Cu sprijinul Asociatiei de parinti a scolii si a d-lui director Robert Popescu, Adimnistratia Pietelor sector 6, copiii au primit dulciuri si fructe. Zambetele lor ne-au aratat ca orice gest mic conteaza.


In cadrul programului "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" activitatile realizate de elevii scolii au fost variate: vizite la muzee, gradina botanica, vizita la spitalul pentru copii ORTO-CLINIC din sectorul 6.
Elevii clasei a VI-a B impreuna cu d-na diriginta, prof. Elena Cazacescu, au plantat copacei in curtea scolii si au vizitat spitalul pentru copii ORTO-CLINIC unde au vazut:
cabinetul medicului ortoped
cum se aplica un gips pe antebrat
sala de kinetoterapie
cum se iau amprentele palmare
Invatarea matematicii prin proiecte - 7 B an scolar 2010-2011:






Campanie globala pentru educatie 2011:







Vizita elevilor clasei a VIII-a A in Spatiul Public European



In cadrul activitatilor extracurriculare si extrascolare, in anul scolar 2010-2011, actiunea pedagogica s-a centrat in egala masura pe formarea capacitatilor intelectuale de baza, a atitudinilor si comportamentelor dezirabile la elevi, calitatea acestor performante asigurandu-se prin utilizarea preponderenta a metodelor interactive, activ - participative precum si prin raportarea problematicii la experientele copiilor.
Toate clasele au fost implicate in marcarea unor evenimente importante cum ar fi: Ziua Nationala a Romaniei, Nasterea Domnului, nasterea marelui poet Mihai Eminescu, Unirea Principatelor Romane, fiecare clasa organizand activitati in maniera proprie. De asemenea, s-au organizat excursii cu elevii.
Cadre didactice si elevi din invatamantul primar s-au inscris si s-au implicat in PROIECTUL EDUCATIONAL NATIONAL "SCOALA ARBORILOR" Anul al VII-lea, 2010, cu tema: "ABC-UL NATURII".
In scoala noastra se deruleaza multe alte activitati extracurriculare: - spectacole artistice - serbari scolare in diferite ocazii (Sfirsit de an scolar, Sarbatorile de iarna, 1 Decembrie, 25 Octombrie - Ziua Armatei Romane, 24 Ianuarie, 8 Martie, - desene pe asfalt (1 Iunie); - excursii si drumetii; - concursuri sportive; - concursuri scolare -expozitii de desenne si icoane.