headerphoto

 

Limba franceza

 

ZIUA FRANCOFONIEI (20 martie 2015) - sarbatorita de d-na prof. Trifan Corina impreuna cu elevii:

ZIUA FRANCOFONIEI

ZIUA FRANCOFONIEI

 

In cadrul Zilelor Francofoniei - JOURNEES DE LA FRANCOPHONIE

Elevii claselor a III-a C si a V-a A au pregatit scenete pe care le-au interpretat cu ajutorul marionetelor. Activitatea s-a desfasurat joi, 20 martie 2014, in spatiul primitor al bibliotecii scolii - bibliotecar prof. inv. primar Marina Grama.

 

Catedra de limba franceza se compune din:

  • Prof. dr. Sorescu Adelina - titular lb. franceza

 

 

Zilele Cartii Europene

Zilele Cartii Europene, editia a II-a, 2009, este un proiect de anvergura europeana al carui scop major este de a face cunoscutacultura scrisa, de a procura si sustine diversitatea culturala si dialogul intercultural.

Radio Romania - Targul International Gaudeamus - Carte de Invatatura a inscris Bucurestiul in acest circuit, iar Scoala 310 "Regele Mihai I" a participat cu un grup de elevi din clasele a VII-a A si a VIII-a C, condus de d-na prof. Corina Trifan la un workshop intitulat "Invitation a la lecture", organizat la Institutul Francez din Bucuresti - Biblioteque Jeunesse.

La acest eveniment au fost invitate scriitoarea Ana Blandiana si traducatoarea (si scriitoarea) Fanny Chartres. D-na Fanny Chartres a tradus fragmente din opera Anei Blandiana si a citit in premiera un text propriu cu titlul "On ne melange pas les torchons avec les serviettes". Elevii au fost provocati la un dialog avand ca suport cele doua scrieri.

Grupul de elevi participanti a fost coordonat cu multa atentie si interes de catre d-na dir. adj. prof. Maria Rotaru si d-na prof. Corina Trifan, urmarindu-se in permanenta stimularea motivatiei invatarii limbii franceze.

Journee ou livre Europeen.doc